[rev_slider alias="Onze_missie"]

Bij de Muziekschool Nederland staat onze passie voor muziek centraal. Die passie willen wij graag overbrengen en delen met onze cursisten.

Muziek is onze passie. Deze passie drijft ons om het allerbeste uit onszelf en onze cursisten te halen. Met cursisten verspreid over muziekscholen in het hele land mogen wij ons de grootste aanbieder van muziekeducatie in Nederland noemen. Dát is waar onze passie ons heeft gebracht. Wij zijn ervan overtuigd dat muziekeducatie voor iedereen beschikbaar moet zijn. Daarom investeren wij, in samenwerking met gemeenten en onze samenwerkingspartners, in het betaalbaar maken van muziekeducatie, en in enkele regio’s kunnen zelfs gratis cursussen gevolgd worden voor iedereen jonger dan 18 jaar. Ook bieden wij gratis cursussen aan gezinnen met een kleine portemonnee, mensen met een beperking, jongeren met probleemgedrag en ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen. Op de kwaliteit van onze lessen wordt echter nooit bezuinigd; onze cursisten krijgen les van alleen de allerbeste gediplomeerde docenten. Docenten die geloven in een aanpak die is aangepast aan de wensen van een cursist, en niet andersom. Dit resulteert in muziekeducatie zoals het bedoeld is.

 • Maatschappelijk.
  Gratis cursussen voor de kleine portemonnee, mensen met
  een beperking, ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen
  en jongeren met probleem gedrag.
  MEER HIEROVER
 • Aanmelden.
  Hier kunt u als bemiddelaar, een persoon, uw instelling of school
  aanmelden voor ons maatschappelijk programma.
  MEER HIEROVER

Samen investeren in de maatschappij: Gratis muzieklessen voor kansarme gezinnen, kinderen en volwassenen met een lichte of zware beperking en ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook het investeren in jongeren met probleemgedrag.

Liefde en passie voor muziek wordt gedeeld door alle lagen van de samenleving. Wij geloven in de verbindende rol van muziek en de positieve effecten die het kan hebben op onze samenleving. Daarom investeren wij in verschillende samenwerkingen om zo deze positieve effecten zo breed mogelijk uit te dragen. Dit doen wij door gratis cursussen aan te bieden aan gezinnen met onvoldoende financiële middelen, jongeren en volwassenen met een lichte of zware beperking, ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook staat muziek bij jongeren met een probleemgedrag centraal, en dus geven wij hen, door het volgen van onze gratis cursussen, graag een kans om hun talenten en interesses samen met ons te ontwikkelen en uit te voeren om zo te investeren in een toekomst.

Betaalbaar en zelfs gratis cursussen.

Wij geloven niet in de conventionele gesubsidieerde muziekscholen waar astronomische bedragen aan subsidies verdampen. Dit resulteert uiteindelijk in onbetaalbare lestarieven. Wij investeren liever in onze cursist dan in de portemonnee van onze zogenaamde bestuursleden. Daarom hanteren wij één simpel en betaalbaar tarief voor onze cursussen, en kunnen zelfs in sommige regio’s gratis lessen bij ons gevolgd worden.

Geen stoffige lesmethodes, muziekles anno 2017.

De gediplomeerde docenten van de Muziekschool Nederland gebruiken geen stoffige en verouderde lesboeken of methoden. Bij ons staan de wensen van de cursist en de ouders centraal. Kinderen willen niet oneindig Für Elise of Au Clair de la Lune spelen, zij willen juist de liedjes spelen die ze op de radio horen. En omdat deze aanpak resulteert in een enorme motivatie ligt dan ook het leerniveau vele malen hoger. de Muziekschool Nederland heeft samen met haar docenten een unieke methode ontwikkeld waarbij zowel de wensen van de cursist en de onderliggende muziektheorie centraal staan. Ook investeren wij in cursussen als DJ en Muziekproductie, en om de kwaliteit van onze lessen te waarborgen toetsen wij onze docenten ieder jaar op de kwaliteit van hun lesgeven.